Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felturbózott töltött tészta - tortellini, ahogy még nem próbáltad!

A család nagy kedvence lesz ez az ínycsiklandó, laktató fogás.

Az a baj, ezzel a bloggal, hogy mindig reggel állok neki az írásnak. És éhes vagyok. Egyszerűen kopog a szemem. De nem is az a baj, hogy reggel van, mert hosszú, buta évek után végre két hónapja rászoktam a reggelire. Nem tudom, miért állt be a szervezetem a reggeli nélküli életre, de valahogy nem bírtam enni. De most eszem. Szépen, komótosan megreggelizem, beveszem a vitaminjaimat és indulhat a nap.
Aztán szembejön egy ilyen tészta, aminek ott az íze a számban, emlékkönyvbe való, finom aromájával. Jó, nem fantáziálok, hogy délelőtt 10-kor ebédelni kéne, de kéne.
Koncentrálj Adri!!!
Szóval tortellini. Régen nem szerettem, mert nagyon száraznak tartottam a benne lévő tölteléket, ahhoz meg bénának és lustának gondoltam magam, hogy nekiálljak megcsinálni. Szóval bolti. Nyilván már milliószor elmondtam, hogy imádom a gombát és póréhagymát. Mindehhez még jön a szűzérme, és aztán finom szaftos lesz. Nem lehet elrontani, és nem lehet nem szeretni! :)
 

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
500 konyhakész sajtos tortellini
400 g sertésszűzérme
2-3 db póréhagyma
250 g gomba
150 g zöldfűszeres sajtkrém
1 csokor petrezselyem
fél citrom

A kamrából:

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
½ db húsleveskocka
½ tk étkezési keményítő
bors


1. Főzzük ki a tortellinit forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük és csepegtessük le.


2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta a megtisztított, felcsíkozott húst 1-2 percig. Adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott, gyűrűire bontott pórét, a meghámozott, felkockázott vöröshagymát, továbbá a megtisztított, négyfelé vágott gombafejeket, és pirítsuk együtt további 2-3 percig. Közben oldjuk fel a leveskockát 200 ml forró vízben.

3. Keverjük a zöldséges húshoz a sajtkrémet, öntsük fel az alaplével, majd sűrítsük be a kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Hintsük meg a ragut a finomra vágott petrezselyemmel, és ízesítsük a citrom kifacsart levével. Végül sózzuk, borsozzuk meg, és tálaljuk a tortellinivel.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 610 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/8. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek