Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felhőszelet ínyenceknek

45 perc
mester
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap alakúra (25 × 35 cm), majd egy tepsi hátán kb. 175 fokon pár perc alatt aranyszínűre sütjük. A másikat is téglalap alakúra nyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
  2. A meggyes krémhez a meggyet feltesszük főni a cukorral, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
  3. Mikor a meggy szétfőtt, besűrítjük a vaníliás pudingporral. Ezt a krémet, még langyosan, az alsó lapra simítjuk.
  4. A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takaréklángon, majd langyosra hűtjük. A margarint kikeverjük, és a krémhez adjuk.
  5. A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk. A tejszínt felverjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre.
  6. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal. Porcukorral megszórjuk. Hűtőben pihentetjük. 

Megjegyzés

Ha friss meggyből készítjük, úgy a befőtt levét 3-4 dl folyadékkal helyettesítsük, ami lehet hígított meggyszörp, vagy meggylé, ill. a cukorral kissé összefőzött meggy leszűrt leve.
A süti másnapra lesz az igazi, akkorra szépen összeáll, könnyeben szeletelhető :) Jó étvágyat hozzá! - szonyi_aliz

Ezek is érdekelhetnek

Friss