Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felhő szelet

120 perc
rafinált
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A felhő szelet tésztájához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle. (A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
  2. Rövid ideig, (kb. 3-4 percig, és kb. 200 fokon) sütjük, majd ha kihűlt, az egyik lapot előre felvágjuk, akkora négyzetekre, amekkora szelet süteményeket majd vágni szeretnénk.
  3. A felhő szelet krémjéhez először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
  5. Az előre lehűtött növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
  7. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Kb 6x6 nm-es szeletekre vágva 20-24 szelet lesz belőle! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss