Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felfedező utazás a különleges kávék világába

Évente kétszer, rendkívül kis mennyiségben megjelenő és csupán néhány napig elérhető különlegességekkel örvendezteti meg a kávérajongókat a Nespresso.

A márka új sorozatának első kiadása, az Explorations 1 Duopack két tudatosan összepárosított limited edition kávét tartalmaz, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ízben és karakterben különböző értékeiket egy csomagban párosít két ritkaságot, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ízben és karakterben különböző értékeiket. Mindkét termék pure origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.

A Laos Bolaven Plateau kávét a Laosz déli részén, a tengerszint fölött 1100-1350 méter magasan húzódó Bolaven-fennsíkon szüretelték, ahol a bőséges csapadék, a vulkanikus talaj és a különleges páratartalom egyedi gabonás ízjegyeket és karakteres ízt kölcsönöz az itt termő kávészemeknek.

A szakértők azt javasolják, hogy ezt az őrleményt elsősorban feketén, eszpresszónak elkészítve kóstold meg, mert profilja így fedezhető fel a maga teljességében. Tejjel latte macchiato változatban érdemes megkóstolni.

Tekintsd meg a videót! >>> 

A Kenya Peaberry azért is különleges, mert az ültetvényen a cserjék hajtásainak végén ülő termésekben a tipikus két szem helyett csak egy kávébab – gömbölyű peaberry – fejlődik. Ez a jelenség világszerte rendkívül ritka! A kézzel szüretelt kenyai peaberryt különleges eljárással pörkölték, amely hangsúlyozza a kávé finom savasságát és gyümölcsös ízjegyeit.

Fogyaszd feketén, mert így aromájának legapróbb összetevői is feltárulnak. Ha tejjel szereted, akkor leginkább a kapucsínó vagy a latte macchiato változatot ajánlják.

Tekintsd meg a videót >>> 

Az újdonságok csak pár napig elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss