Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeszőlődzsem

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A szőlőt megmossuk, leszemezzük és átpréseljük. Nekem nincs présem, botturmix segítségével törtem szét a szemeket, aztán egy szitán leszűrtem az egészet, és a magok meg a keményebb héjdarabok szépen a hálóban rekedtek.

2.) Összekeverjük a szőlőpépet a cukorral és a dzsemfix-porral. (azért nem írok arányokat, mert más mennyiségű cukor kell a 2:1 és más a 3:1 dzsemfixhez, de mindkét leírás ott van a csomagoláson.)

3.) Felforraljuk, 3 percig takaréklángon főzzük, majd az üvegekbe töltjük. Az üvegeket a fejükre állítjuk néhány percre, majd ha kihűltek, mehetnek a kamrába.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss