Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeszedres-túrókrémes kocka

5/5
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg krémtúró
  • 47 dkg mascarpone krém sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl habtejszín
  • 5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerit)
  • 1 evőkanál vanília-eszencia
  • 1 csomag zselatinpor
  • 1 dl tej
  • 25 dkg feketeszeder + 10-12 szem a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük. 5-6 perc alatt szépen felhabosodik, ekkor fakanállal hozákeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon alsó-felső lánggal kb. 40 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük!

Míg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A sajtkrémet, a krémtúrót, a tejfölt, a porcukrot és a vanília-eszenciát alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és kézi keveréssel ehhez a masszához vegyítjük óvatosan, 1-2 kanálnyit hűtőbe teszünk belőle a díszítéshez.

A feketeszedret átpasszírozzuk (ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előzőleg engedjük fel), hogy ne legyen benne mag, és szintén hozzá keverjük. Ettől szép lilás lesz a színe. A tejben elkeverjük a zselatint, és kevergetve forrásig felhevítjük, majd először egy kevés krémhez vegyítjük, és ezt keverjük az összeshez, így nem lesz csomós.

A már hideg piskótalapra rákenjük a krémet, és éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kockára vágjuk, minden kocka tetejére egy pöttynyi tejszínhabot teszünk, amibe 1-1 szem feketeszedret ültetünk.

Megjegyzés

Igen mutatós és finom sütemény. A vanília-eszencia helyett használhatunk vaníliás cukrot. Kellemesebb lesz az íze, ha fél citrom levét is belefacsarjuk a krémbe, de a citromlé a krém színét kicsit halványítja. - marisz57

Ezek is érdekelhetnek

Friss