Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot habosra verjük. Majd hozzáadjuk az étolajat, a citrom reszelt héját, a sütőport és a lisztet. Összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük.
Zsírpapírral bélelt, oldalán margarinozott, közepes tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és héjával kikeverjük, a mascarponét hozzáadjuk, krémesre verjük. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a feketeribizliszemekkel beborítjuk a tetejét.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcs tetejére öntjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre