Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeribizlis-túrós mascarpone szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg feketeribizli
  • 2 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot habosra verjük. Majd hozzáadjuk az étolajat, a citrom reszelt héját, a sütőport és a lisztet. Összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük.

Zsírpapírral bélelt, oldalán margarinozott, közepes tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és héjával kikeverjük, a mascarponét hozzáadjuk, krémesre verjük. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a feketeribizliszemekkel beborítjuk a tetejét.

A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcs tetejére öntjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss