Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeribizlis pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 10-12 dkg cukor
  • 20-30 dkg feketeribizli

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint a liszttel és a porcukorral elmorzsoljuk, majd a tojást hozzáadva omlós tésztát készítünk belőle.

Ha összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán fél centi vastag kerek lapot nyújtunk belőle, és a nyújtófára tekerve a kerek piteformánkba borítjuk, majd belesimítjuk, és az alját kisség megszurkáljuk. 10-15 percre hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni, ezután 180 C fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

A ribizlit egyenletesen szétterítjük az elősütött pitetésztán, a többi hozzávalót pedig egy tálban simára keverjük, míg a cukor el nem olvasd, majd a gyümölcs tetejére kanalazzuk.

160 C fokos sütőben kb. 40 perc alatt remegősre sütjük. (Akkor remegős, ha egyszerre mozog, amikor megrázzuk a formát és nem libeg a közepe.) Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss