Elkészítés: A tésztához a margarint a liszttel és a porcukorral elmorzsoljuk, majd a tojást hozzáadva omlós tésztát készítünk belőle.
Ha összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán fél centi vastag kerek lapot nyújtunk belőle, és a nyújtófára tekerve a kerek piteformánkba borítjuk, majd belesimítjuk, és az alját kisség megszurkáljuk. 10-15 percre hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni, ezután 180 C fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A ribizlit egyenletesen szétterítjük az elősütött pitetésztán, a többi hozzávalót pedig egy tálban simára keverjük, míg a cukor el nem olvasd, majd a gyümölcs tetejére kanalazzuk.
160 C fokos sütőben kb. 40 perc alatt remegősre sütjük. (Akkor remegős, ha egyszerre mozog, amikor megrázzuk a formát és nem libeg a közepe.) Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre