hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketekagyló tejszínes gombamártással

45 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a laskagombát felcsíkozzuk. Alkalmas edényben olívát hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a laskagombát, és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a petrezselymet is. Ráöntjük a tejszínt, és felére beforraljuk. Magasfalú edényben olívát hevítünk, rátesszük a kagylót. Pár perc párolás után felengedjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 10 perc leforgása alatt megfőzzük.

Kagylóinkat azon melegében tányérra szedjük, a gombás raguval körítjük. Kínáljunk mellé frissen sütött fokhagymás bagettet (nagyobb hiper-szuper marketekben, mind előhűtött, mind fagyasztott változata fellelhető).

Ha menőzni akarunk, nyissunk fel egy üveg egri napbort, ami chardonnay, pinot blanc, hárslevelű, sauvignon és olaszrizling házasításának az eredménye, ha nem, akkor jó lesz az előbb felsorolt összetevők közül bármelyik.

Megjegyzés

A feketekagylót frissen nem lehet felnyitni, teljesen zárt. Alaposan mossuk meg, húzzuk le róla a kagylószálat, az ún. bisszuszfonalat, a héját sikáljuk meg, és ismét öblítsük le. Főzés során, 5-10 perc alatt a kagyló kinyílik, ezt fogyaszthatjuk. A főzés előtt szétnyíltat el kell dobni, ugyanígy azt is, amelyik főzés közben zárva marad.
Jó étvágyat! Dzsafi. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek