Feketeerdő-torta Haidy konyhájából

90 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 20 dkg finomliszt (BL55)
  • 9 db tojás (L méret)
  • 2 dkg kakaópor cukrozatlan
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • A meggyes krémhez:
  • 6 dl meggylé
  • 2 csomag pudingpor vaníliás
  • 15 dkg cukor
  • 7,5 dkg meggybefőtt (2 db 420 ml befőttes magozott meggy)
  • A túrós-tejszínes krémhez:
  • 1 kg tehéntúró (tégelyes, mert az nem darabos, és jobb vele dolgozni)
  • 2 ek zselatin
  • 1 dl víz
  • 7 dl tejszín (Hulala)
  • A díszítéshez:
  • 3 dl tejszín (Hulala)
  • 8 dkg csokoládéforgács
  • 6 dkg meggybefőtt (a szebb szemeket használjuk a díszítéshez)

Elkészítés

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
  3. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd addig melegírjük, míg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint, és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön habzsákba töltjük.
  5. A piskótát három lapba vágjuk, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon.
  6. A meggyszemeket belenyomkodjuk a meggylében főzött krémbe. A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal.
  7. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát bevonjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  8. Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.

Megjegyzés

Ezt a tortát már többször elkészítettem, köztük egyszer a barátomnak, akinek egy svédországi látogatásom során csináltam meg, nagy sikere volt. - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss