7,5 dkg meggybefőtt (2 db 420 ml befőttes magozott meggy)
A túrós-tejszínes krémhez:
1 kg tehéntúró (tégelyes, mert az nem darabos, és jobb vele dolgozni)
2 ek zselatin
1 dl víz
7 dl tejszín (Hulala)
A díszítéshez:
3 dl tejszín (Hulala)
8 dkg csokoládéforgács
6 dkg meggybefőtt (a szebb szemeket használjuk a díszítéshez)
Elkészítés
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd addig melegírjük, míg teljesen feloldódik.
A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint, és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön habzsákba töltjük.
A piskótát három lapba vágjuk, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon.
A meggyszemeket belenyomkodjuk a meggylében főzött krémbe. A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal.
A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát bevonjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
Ezt a tortát már többször elkészítettem, köztük egyszer a barátomnak, akinek egy svédországi látogatásom során csináltam meg, nagy sikere volt. - Haidel
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!