Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete tészta a tenger gyümölcseivel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet, a tojásokat, a sót és az olívaolajat. Hozzáadjuk a tintát, és sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva kb. 30 percet pihentetjük. A csomagoláson található útmutató szerint kiengedjük a tenger gyümölcseit. Vékony csíkokra vágjuk a répát, felkarikázzuk a póréhagymát, a szárzellert apró darabokra vágjuk. Felhevítjük a vajat, és a zöldséget kevergetve 6-8 percig pároljuk rajta. Hozzáöntjük az homár alaplevet és a fehérbort, majd a tenger gyümölcseit. Lefedve 10 percig pároluk őket. A tésztát belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és félujjnyi szalagmetélt csíkokra vágjuk. Bő sós vizet forralunk, és addig főzzük a tésztát, amíg feljön a víz tetejére. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A zöldség-tenger gyümölcsei keveréket összekeverjük a tejföllel, majd sóval ízesítjük. Megmossuk, finomra mágjuk a metélőhagymát. A tésztát a mártással és metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek