Elkészítés: Az élesztőt 1/2 dl cukorral elkevert langyos vízben 6-8 perc alatt felfuttatom. A kenyérlisztet tálba szitálom, hozzáadom a burgonyalisztet. Sóval, borssal fűszerezem. A háztartási robotgép dagasztókarjával keverni kezdem a kétféle lisztet a fűszerekkel, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt. Folyamatos keverés mellett beleöntöm a citromlevet, az olajat, a maradék langyos vizet. Nagyjából 8-10 percig erős fokozaton dagasztom. A kissé ragacsos, fényes tésztát cipóvá formázom, enyhén lisztezett tálba helyezem, a tetejére frissen tartó fóliát teszek, konyharuhával lefedem. 1 órát pihentetem, amíg duplájára nő.
Lisztezett felületen 1 cm vastag téglalappá nyújtom. 6 részre vágom. Minden téglalapot megtöltök 1 teáskanálnyi pestóval úgy, hogy az egyik, kissé keskenyebb sarkot nagyjából a feléig kenek meg töltelékkel. Kifliszerűen feltekerem, a keskeny végüket összecsavarom. Sütőpapírral borított tepsire helyezem, letakarva újabb 1/2 órát pihentetem.
A sütőt előmelegítem 190 fokra. A megkelt koszorúkat néhány helyen bevagdosom, kevés hideg vízzel megspriccelem.
A tepsire egy másik tepsit helyezek – így a keletkező gőz nem illan el. A dupla tepsit a forró sütőbe tolom, 20 perc alatt pirosra sütöm.