A tojásfehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd kemény habbá verjük.
Egy edényben átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, majd összekeverjük.
Egy spatula segítségével a száraz összetevőket apránként hozzákeverjük a habhoz, figyeljünk arra, hogy óvatosan dolgozzunk és szép, sűrű masszát kapjunk.
A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk. A halmokat egymástól három ujjnyi távolságra helyezzük el.
A tepsit óvatosan az asztallaphoz ütögetjük, majd hagyjuk 40 percig szobahőmérsékleten pihenni a halmocskákat.
Előmelegített sütőben, 150 Celsius-fokon, 17 perc alatt készre sütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A macaronokat ízlésünk szerint választott krémmel (például málnakrémmel) megtöltjük, majd egymáshoz illesztjük.