Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete macaronok

35 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
  2. Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd kemény habbá verjük.
  3. Egy edényben átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, majd összekeverjük.
  4. Egy spatula segítségével a száraz összetevőket apránként hozzákeverjük a habhoz, figyeljünk arra, hogy óvatosan dolgozzunk és szép, sűrű masszát kapjunk.
  5. A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk. A halmokat egymástól három ujjnyi távolságra helyezzük el.
  6. A tepsit óvatosan az asztallaphoz ütögetjük, majd hagyjuk 40 percig szobahőmérsékleten pihenni a halmocskákat.
  7. Előmelegített sütőben, 150 Celsius-fokon, 17 perc alatt készre sütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
  8. A macaronokat ízlésünk szerint választott krémmel (például málnakrémmel) megtöltjük, majd egymáshoz illesztjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss