Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.
A fehér csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, a kimagozott meggyet az őrölt fahéjjal összekeverjük.
A sült kakaós piskótából kisebb, kb. 7 centi átmérőjű fánkszaggatóval 8 egyforma korongot szaggatunk, meglocsoljuk meggylikőrrel, megkenjük az olvasztott fehércsokoládéval. A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, megdíszítünk vele 4 piskótakorongot, megrakjuk a fűszeres meggyel, rátesszük a következő likőrös- fehércsokis korongokat, és a tetejüket habrózsákkal, meggyszemekkel, citromfűvel vagy mentával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre