Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő tortácska

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 tortácskához:
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1,5 dl meggylikőr
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • friss citromfű vagy menta a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.

A fehér csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, a kimagozott meggyet az őrölt fahéjjal összekeverjük.

A sült kakaós piskótából kisebb, kb. 7 centi átmérőjű fánkszaggatóval 8 egyforma korongot szaggatunk, meglocsoljuk meggylikőrrel, megkenjük az olvasztott fehércsokoládéval. A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, megdíszítünk vele 4 piskótakorongot, megrakjuk a fűszeres meggyel, rátesszük a következő likőrös- fehércsokis korongokat, és a tetejüket habrózsákkal, meggyszemekkel, citromfűvel vagy mentával díszítjük.

Megjegyzés

A piskótába a kakaópor helyett keverhetünk 15 deka vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, ebben az esetben a kakaópor helyett is lisztet tegyünk a tésztába. A megmaradt fűszeres meggy levével, locsoljuk meg a habbal, meggyel díszített tortácska tetejét, cirmossá teszi a fehér habot.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss