Elkészítés: A piskótához először kimérjük és átszitáljuk a hozzávalók közül a csokipudingot, a keményítőt és a kakaót, illetve hozzáadunk annyi lisztet, hogy összesen 12 dkg legyen a keverék. Ezután hozzákeverünk egy kevés sütőport (kb. 10 g). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk. Azért, hogy igazán szép, magas piskótát kapjak, hozzá szoktam keverni 1 extra fehérjét. Mikor már kemény a hab, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral szintén keverjük egy kicsit mixerrel. Végül a három edény tartalmát összekeverjük. Ezt már gumikanállal szoktam, hogy a hab ne sérüljön nagyon, és apránként adom a habot és a lisztes keveréket a sárgájához, hogy homogén tésztát kapjak.
Az így összekevert alapot egy csatos, 26 cm-es, kikent, kilisztezett formába tesszük, és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ahhoz, hogy a piskóta szép egyenes legyen, a tortaforma közepéről a széle felé ki szoktam húzni a nyers tésztát, így középen lesz egy kis mélyedés, viszont sütéskor itt jobban feljön a tészta, így a végeredmény egyenes lesz (legalábbis nagyjából :)). A piskóta akkor jó, ha a közepébe szúrt hegyes késre már nem ragad oda semmi.
A meggytöltelékhez egy 720 ml-es meggybefőttet kicsit lecsepegtetünk. 1 csomag tortazselét és 1 evőkanál cukrot összekeverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl meggylevet. Célszerű először csak nagyon kevés folyadékot adagolni, hogy csomómentes legyen a keverék. Ezután hozzáadjuk a meggyet is, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor már forr, hozzáadunk fél dl fekete-erdei cseresznyepálinkát, majd levesszük a tűzről (nehogy elszálljon az alkohol :)). A fekete-erdei cseresznyepálinka nagyon fontos összetevő, anélkül a torta szerintem nem az igazi. Kicsit nehezen beszerezhető, de azért kapható - Schwarzwälder Kirschwasser néven. Ezután a meggytölteléket hűlni hagyjuk.
A habtejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral. Alacsony fokozaton habot verünk belőle, közben apránként hozzákeverjük a habfixálót (de még folyékony állapotban, hogy jól elkeveredjen). Arra figyelni kell, hogy a habot ne verjük túl, amint kicsit elkezd összemenni, azonnal abba kell hagyni a keverést, mert darabkássá, sárgássá válik, és úgy már nem olyan guszta.
Ezután összeállítjuk a tortát. Két részbe vágjuk a piskótát, és belül mindkét lapot alaposan meglocsoljuk fekete-erdei cseresznyepálinkával (összesen kb. fél decivel). Ezután a tortát megtöltjük a meggyszósszal, amire tejszínhabot is kanalazunk, majd az egész tortát bevonjuk habbal. A tetejét még tovább cicomázzuk habbal, meggyel és csokival.