Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta (rumos meggyel)

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 17 dkg rétesliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg kimagozott (házi) rumos meggy levével együtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg (házi) meggylekvár
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 7,5 dl tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 5 dkg finom szemcsés cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • meggyszemek
  • 10 dkg étcsoki forgács

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból kerek piskótalapot sütünk egy 26 cm-es kapcsos formában. Teljesen hagyjuk kihűlni, és keresztben 3 egyforma lapra vágjuk. (Előző nap szoktam megsütni, másnap szebben szeletelhető, mint frissen.)

A meggyet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk, a többit kimagozzuk. A meggy levéből a lapok locsolásához félreteszünk, a többit a cukorral és a pudingporral, összefőzzük, majd elkeverjük benne a meggyet, a meggylekvárt, fahéjjal ízesítjük és kihűtjük.

A hideg tejszínt a cukrokkal és a fixálóval kemény habbá verjük.

Az alsó lapot meglocsoljuk a félretett meggy levével, elosztjuk a meggytöltelék felét rajta, és bevonjuk tejszínnel. A középső lappal is így járunk el. A fedőlapot is meglocsoljuk, majd bevonjuk az oldalát és a tetejét tejszínnel.

A torta szélére nyomunk 12 tejszínrózsát, a félretett meggyszemeket ráültetjük, és közepére halmozzuk a csokoládéforgácsot.

Tálalás előtt néhány óra dermedési-érési időt hagyjunk a tortának!

Ezek is érdekelhetnek

Friss