Elkészítés: A 7 tojás fehérjét 6 evőkanál hideg vízzel és 13 evőkanál kristálycukorral habbá verjük. A tojássárgákat folytonos keverés közben egyenként belecsurgatjuk. 9 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kakaót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát összekeverünk, és a felvert habhoz adjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A krémhez az 5 dl tejszínt habbá verjük, majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolunk. 1,5 evőkanál zselatinport 1 dl tejjel kikeverünk, forrásig hevítjük, majd langyosra hűtjük, és a habhoz adjuk, habverővel alaposan összedolgozzuk.
A kisölt tésztát kettévágjuk, megkenjük meggydzsemmel (de jó az eper, málna is). Erre kenjük az elkészített krém felét, a másik felével a a tetejét és az oldalát bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre