Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott tk só
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 11⁄2 tk őrölt fahéj
  • A töltelékhez:
  • 70 dkg meggy
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 2 db zselatinlap
  • 6 dl habtejszín
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl meggylé
  • 10 dkg ribizlilekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • néhány szem meggy szárral együtt

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukor felével. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral és a keményítő felével. A maradék keményítőt összeforgatjuk a liszttel, a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a fahéjjal.
  2. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a háromféle keveréket. A masszát egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es, kapcsos formába simítjuk és 190 fokra előmelegített sütő középső részében 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, közben a levét felfogjuk. A felfogott meggyléhez keverjük a keményítőt, lábasba tesszük, és felforraljuk. Átöntjük egy tálba, beleforgatjuk a kimagozott meggyet, és hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt piskótát kivesszük a formából. Vízszintesen három lapra vágjuk .
  5. A zselatint kevés hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a cukorral lágy habbá verjük. 1,5 dl meggylét felforalunk, lehúzzuk a tűzről, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Egy kevés tejszínhabot keverünk hozzá, majd a keveréket a maradék tejszínhabba forgatjuk.
  6. Az alsó tésztalapot a kapcsos tortaformába tesszük, megkenjük a lekvár felével. Elosszuk rajta a meggy felét és a tejszínhab harmadát, ráillesztjük a középső tésztalapot, majd a maradék lekvár, meggy és a tejszínhab újabb harmada következik, végül lefedjük az utolsó tésztalappal. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  7. A tálaláshoz egy kevés tejszínhabot kanalazunk a habzsákba, és félretesszük. A tortát a megmaradt habbal bevonjuk. A csoki negyedéből hosszú forgácsokat készítünk, a többit durvára reszeljük. Nyomkodjuk a csoki reszeléket a torta oldalára, a forgácsokat elrendezzük a tortatető közepén. A habzsákból tejszínhabrózsákat nyomunk körbe a tortára, majd mindbe egy-egy szem száras meggyet illesztünk.

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA  >>> 

11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss