A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukor felével. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral és a keményítő felével. A maradék keményítőt összeforgatjuk a liszttel, a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a fahéjjal.
Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a háromféle keveréket. A masszát egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es, kapcsos formába simítjuk és 190 fokra előmelegített sütő középső részében 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, közben a levét felfogjuk. A felfogott meggyléhez keverjük a keményítőt, lábasba tesszük, és felforraljuk. Átöntjük egy tálba, beleforgatjuk a kimagozott meggyet, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát kivesszük a formából. Vízszintesen három lapra vágjuk .
A zselatint kevés hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a cukorral lágy habbá verjük. 1,5 dl meggylét felforalunk, lehúzzuk a tűzről, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Egy kevés tejszínhabot keverünk hozzá, majd a keveréket a maradék tejszínhabba forgatjuk.
Az alsó tésztalapot a kapcsos tortaformába tesszük, megkenjük a lekvár felével. Elosszuk rajta a meggy felét és a tejszínhab harmadát, ráillesztjük a középső tésztalapot, majd a maradék lekvár, meggy és a tejszínhab újabb harmada következik, végül lefedjük az utolsó tésztalappal. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tálaláshoz egy kevés tejszínhabot kanalazunk a habzsákba, és félretesszük. A tortát a megmaradt habbal bevonjuk. A csoki negyedéből hosszú forgácsokat készítünk, a többit durvára reszeljük. Nyomkodjuk a csoki reszeléket a torta oldalára, a forgácsokat elrendezzük a tortatető közepén. A habzsákból tejszínhabrózsákat nyomunk körbe a tortára, majd mindbe egy-egy szem száras meggyet illesztünk.