Elkészítés: 6 tojásos kakaós piskótát készítünk kerek tortaformában.
A tortaformát alul sütőpapírral béleljük ki, erre öntjük a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A piskótát kb. 55-60 percig (tűpróbáig) sütjük, majd a karimát levesszük róla, a sütőpapírt lehúzzuk, hűlni hagyjuk. 4-5 kerek lapot vágunk belőle, a lapokat cseresznyepálinkával megspricceljük, végül a karimát visszatesszük köré, hogy laponként megtölthessük a krémekkel.
A krémek egyformán készülnek, a pudingokat elkészítjük, de csak 4 dl tejjel mindegyiket, majd kihűtjük, és felvert, habfixálóval fixált tejszínhabbal összekeverjük.
A meggybefőttet a levével együtt lapzselatinnal zselésítjük a leírásnak megfelelően, majd ezt is kihűtjük.
Torta összeállítása: körkörösen halmozzuk a vaníliás és a kakaós krémeket, és ezek közé kerül szintén körkörösen a meggyes zselés krém. A tetejére a tejszínes fehér krém kerüljön, meggyszemekkel díszítjük, és étcsokiból késsel forgácsolunk díszítést rá. Pár órás dermedés után szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre