Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta gazdagon

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • A locsoláshoz:
  • 0,5 dl cseresznyepálinka
  • A tejszínes krémhez:
  • 1 csomag főzős tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 dl cseresznyepálinka
  • A meggyes töltelékhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 4 lap zselatin
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • A csokoládés krémhez:
  • 1 csomag főzős étcsokis pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 dl cseresznyepálinka
  • A díszítéshez:
  • étcsoki forgács

Elkészítés

Elkészítés: 6 tojásos kakaós piskótát készítünk kerek tortaformában.
A tortaformát alul sütőpapírral béleljük ki, erre öntjük a tésztát.

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.

A piskótát kb. 55-60 percig (tűpróbáig) sütjük, majd a karimát levesszük róla, a sütőpapírt lehúzzuk, hűlni hagyjuk. 4-5 kerek lapot vágunk belőle, a lapokat cseresznyepálinkával megspricceljük, végül a karimát visszatesszük köré, hogy laponként megtölthessük a krémekkel.

A krémek egyformán készülnek, a pudingokat elkészítjük, de csak 4 dl tejjel mindegyiket, majd kihűtjük, és felvert, habfixálóval fixált tejszínhabbal összekeverjük.

A meggybefőttet a levével együtt lapzselatinnal zselésítjük a leírásnak megfelelően, majd ezt is kihűtjük.

Torta összeállítása: körkörösen halmozzuk a vaníliás és a kakaós krémeket, és ezek közé kerül szintén körkörösen a meggyes zselés krém. A tetejére a tejszínes fehér krém kerüljön, meggyszemekkel díszítjük, és étcsokiból késsel forgácsolunk díszítést rá. Pár órás dermedés után szeletelhető.

Megjegyzés

További fotókat Jabaki2 küldött a recepthez.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss