Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő szelet II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál langyos tej
  • 6 tojás
  • 2 kávéskanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 2 dl meggy ízű üdítő vagy szörp
  • cukor ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • reszelt csoki
  • pár szem meggy

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.

A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük egy edénybe, feltesszük a tűzhelyre forrni. Közben a pudingport kikeverjük cukorral és 2 dl üdítővel csomómentesre, majd a meggyléhez öntjük. Amikor már majdnem megsűrűsödött, beleöntjük a meggy valamennyi részét (pár szemet kell meghagyni a díszítéshez).

A piskótára kenjük a készült krémet, ennek tetejére pedig a felvert tejszínhabot kenjük. Reszelt csokival és meggydarabkákkal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss