Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 7-8 perc alatt habosra, kb. 5-szörös térfogatára verjük. Közben egy tálban a lisztben elkeverjük a kakaót, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd finom mozdulatokkal elkeverjük a felvert tojáshabbal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a tésztamasszát, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Egy másik tiszta, enyhén lisztezett sütőpapírra borítjuk a tésztát, a tetejéről forrón lehúzzuk a sütőpapírt, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a porcukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal.
A tésztát kitekerjük, meglocsoljuk rummal, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a jól kicsöpögtetett meggyel. A mascarpone krémet elosztjuk - szétkenjük rajta, majd feltekerjük, és a hűtőben pihentetjük néhány órát.
Tálalásnál kakaóporral vagy porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre