Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő rolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál 20 %-os tejföl
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Valamint:
  • 20 dkg meggylekvár
  • 20 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
  • 3 evőkanál rum

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 7-8 perc alatt habosra, kb. 5-szörös térfogatára verjük. Közben egy tálban a lisztben elkeverjük a kakaót, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd finom mozdulatokkal elkeverjük a felvert tojáshabbal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a tésztamasszát, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

Egy másik tiszta, enyhén lisztezett sütőpapírra borítjuk a tésztát, a tetejéről forrón lehúzzuk a sütőpapírt, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

Amíg a tészta hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a porcukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal.

A tésztát kitekerjük, meglocsoljuk rummal, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a jól kicsöpögtetett meggyel. A mascarpone krémet elosztjuk - szétkenjük rajta, majd feltekerjük, és a hűtőben pihentetjük néhány órát.

Tálalásnál kakaóporral vagy porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss