Elkészítés: Kuktában, forró zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát, megszórom köménnyel, megdinsztelem rajta a fokhagymát, és hozzáadom a húst, melyet szintén körbepirítok. Megszórom a pirospaprikával, felengedem meleg vízzel (a hús ne tudjon megedződni!). Sózom, borsozom, hozzáadom a babért, a paradicsomot, a paprikát, kevés majoránnát.
Forrástól számítva 30 percig főzöm, a kuktát hideg vízben hirtelen lehűtöm, majd hozzáadom a babot, a zöldségeket és a zöldcsokrot. Felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnék, sózom, a többi fűszerrel ízlés szerint utána fűszerezem. A kuktát újra lezárom, a forrástól számított 15 percig főzöm a levest.
A paradicsomot, a zöldpaprikát, a krumplit és a zöldcsokrot eltávolítom, pár csepp ecettel, csipet cukorral ízesítem, és 1 tojásból készített nokedlit (vagy csipetkét) teszek hozzá nokedli szaggatóval.
Tálalásnál tejfölt és kenyeret kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre