Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérpecsenye zöldségágyon sütve

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst 1 cm vastag szeletekre vágom, besózom, színes borssal meghintem, és mustárral bekenem mindkét oldalát.

A zöldségeket és a hagymákat megpucolom, és 2 cm-es darabokra vágom.

Egy magas peremű tepsi aljára teszem a zsírt, aztán a hagymákat a zöldségekkel, megszórom sóval, bazsalikommal, chilivel, rászeletelem a citromot, beledobom a babérlevelet és borókabogyókat, a tetejére helyezem a hússzeleteket, és leöntöm a borral. Alufóliával letakarom, és 220 fokon 2,5 órát sütöm. Lehúzom róla a fóliát, és további 40 percet sütöm 200 fokon, hogy a leve elpárologjon, de ne teljesen.

Kiveszem a tepsit, a hússzeleteket egy tálra rakom, majd a zöldségeket egy szűrőlapáttal egy magas falú edénybe szedem, a léből is kanalazok hozzá, majd botmixerrel pürésítem. (A borókabogyókat előtte vegyük ki, mert az túl intenzív ízt ad.) Viszonylag sűrű pürét készítsünk.

Habliliom apró burgonyagombócait főztem hozzá, ami még a múltkorról maradt, de jól fagyasztható, így érdemes egyszerre többet csinálni belőle, de be kell tartani a 2 perces főzési időt.

Megjegyzés

A tányéron a díszítéshez fekete sót használtam.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek