Fehérmártás (sauce veloutée)

40 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve gyors keverés mellett a csontlével felengedjük, megsózzuk.
  2. Egy kis serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a szintén finomra vágott gombát, és megpirítjuk.
  3. A mártást kevés szemes fehérborssal és a párolt gombával ízesítjük, és jól kiforraljuk. Finom szűrőn átszűrjük.

Megjegyzés

A mártást alapmártásként használjuk, de fehér húsú ételekhez önállóan is adhatjuk. Ha halakhoz használjuk, úgy hal alaplével, ha szárnyashoz, akkor szárnyas alaplével készítjük. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss