Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokoládés sajttorta málnaöntettel

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
  • Az alaphoz:
  • 15 dkg édes kakaós keksz
  • 8 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj
  • A málnaöntethez:
  • 20 dkg málna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott és kihűlt csokoládét. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.

Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a habos-krémet. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.

A málnaöntethez a gyümölcsöt a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, és közben óvatosan keverjük meg. A keményítőt keverjük simára 1 evőkanál vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss