Egy tálcára sütőpapírt teszünk és ráhelyezzük a tortagyűrűt.
A vajat megolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém.
A fehércsokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. A krémsajtot a porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a fehércsokit is. A tejszínt felverjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal belekeverjük a sajtkrémbe.
A kekszes alapra kanalazzuk és elterítjük, tetejét egyenesre simítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
Az öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul. Ez elég gyorsan bekövetkezik. Amikor puha, kivesszük a gyümölcsöt egy külön tálkába, és a szirupot még 3-4 percig tovább főzzük, míg sűrűbb lesz. Aztán visszatesszük az áfonyát, és hagyjuk kihűlni.
Ha a sajtkrém megdermedt, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet.