Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis-vörösáfonyás tejespite

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 12 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg fehércsoki
  • 15 dkg aszalt vörösáfonya
  • 1 marék szeletelt mandula
  • A mázhoz:
  • 2 dkg cukor
  • 2 ek méz

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy csipet sóval felverjük a fehérjéket, majd a tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral,illetve a kicsit lehűlt, olvasztott vajjal fehéredésig keverjük.
  2. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, a csipet sót, és egyenletesen elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a langyosított tejet, és egy híg masszává keverjük.
  3. Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A híg tésztához hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleöntjük a tepsibe, a tetejét megszórjuk az apróra darabolt csokival, a vörös áfonyával, a mandulával, és 170 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha kicsit kihűlt, megkenjük forró mézben elkevert cukorral, csak hogy kicsit csillogjon, majd felszeleteljük. Fontos, hogy langyos állapotban tálaljuk, mert az állaga akkor tökéletes, hűtőben kissé kikeményedik a tészta alja.

    ISTENI PITE PALACSINTATÉSZTÁBÓL: ÍME A LEGJOBB CLAFOUTIS RECEPTEK >>>

Megjegyzés

Vaníliaszósszal még finomabb! - nemezismesi

Ezek is érdekelhetnek