hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis csokitorta

120 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 25dkg kristálycukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 30 dkg finomliszt
  • 80 ml olaj
  • vaj és liszt a formához
  • A krémhez:
  • 20 dkg fehércsoki
  • 5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehércsokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A tojásokat keverjük habosra a kristálycukorral. Óvatosan dolgozzuk bele a kakaóporral elvegyített lisztet és 70 ml langyos vízzel elkevert olajat. A tortaformát (26 cm-es) alaposan vajazzuk ki, és szórjuk meg liszttel. Töltsük bele a kakaós tésztát, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig. Teljesen hagyjuk kihűlni, mielőtt kettévágnánk.

A krémhez a lehűtött csokis tejszínt kemény habbá verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss