Elkészítés: 1. Mossuk meg a bogyókat, majd egy kis tálban a brandyvel leöntve marináljuk őket legalább egy órán keresztül.
2. Margarinnal kenjünk ki 4 nagyobb szufléformát.
3. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
4. Melegítsük egy kisebb lábosban a fehér csokit és a tejet, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
5. Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a vanília-kivonatot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tejes-fehércsokis keveréket.
6. Osszuk szét a marinált bogyókat a kikent formákban, majd kanalazzuk rájuk a tésztát.
7. A formákat helyezzük egy tepsire, majd süssük sütőben 35-40 percig.
8. Vegyük ki az elkészült süteményeket a sütőből, majd tegyünk 1-1 gombóc fagyit minden adag mellé. A desszertet azonnal tálaljuk, kevés porcukorral meghintve.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre