Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokihab amarettikeksszel

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A fehércsokoládé habhoz:
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 2 db zselatinlap
  • 3 cl fehérrum
  • 5 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 5 dl tejszín
  • A kekszhez:
  • 1 marék (kb. 10 db) amaretti keksz
  • 1 dl Amaretto likőr

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tejszínt pedig kemény habbá verjük, és betesszük a hűtőbe. A fehércsokoládét apró kockákra törjük, vízgőz fölött felolvasztjuk.

2. A zselatinlapot hideg vízbe tesszük, amíg megpuhul. A fehérrumot gőz fölé tesszük, felforraljuk, és a kinyomkodott zselatinlapot felolvasztjuk benne.

3. A tojásokat is kemény habbá verjük, és a fehércsokiba teszünk. Először egy kis tojássárgája habot teszünk a csokiba, azt gyorsan habverővel elkeverjük, majd az összes habot hozzátesszük, és egy nagy kanállal a felvert tejszínből. Ezt is habverővel elkeverjük, majd hozzáöntjük a rumot, legvégül a maradék tejszínhabot. Figyeljünk arra, hogy ezt a masszát már nagyfejű fakanállal, óvatosan keverünk össze, nehogy összetörjön.

4. 2 órára betesszük a hűtőbe.

5. Tálaláskor az amaretti kekszeket összetörjük, a poharak (lehetőség szerint nagyobb talpas poharak) aljába tesszük. Leöntjük a likőrrel. A tetejére egy réteg habot teszünk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót, illetve a recepthez kiválóan passzoló különleges likőrgyöngy elkészítését itt találod! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss