Elkészítés: 1. A tejszínt pedig kemény habbá verjük, és betesszük a hűtőbe. A fehércsokoládét apró kockákra törjük, vízgőz fölött felolvasztjuk.
2. A zselatinlapot hideg vízbe tesszük, amíg megpuhul. A fehérrumot gőz fölé tesszük, felforraljuk, és a kinyomkodott zselatinlapot felolvasztjuk benne.
3. A tojásokat is kemény habbá verjük, és a fehércsokiba teszünk. Először egy kis tojássárgája habot teszünk a csokiba, azt gyorsan habverővel elkeverjük, majd az összes habot hozzátesszük, és egy nagy kanállal a felvert tejszínből. Ezt is habverővel elkeverjük, majd hozzáöntjük a rumot, legvégül a maradék tejszínhabot. Figyeljünk arra, hogy ezt a masszát már nagyfejű fakanállal, óvatosan keverünk össze, nehogy összetörjön.
4. 2 órára betesszük a hűtőbe.
5. Tálaláskor az amaretti kekszeket összetörjük, a poharak (lehetőség szerint nagyobb talpas poharak) aljába tesszük. Leöntjük a likőrrel. A tetejére egy réteg habot teszünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre