Elkészítés: A zöldségeket előkészítem, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy lábasban olívaolajon a szeletelt sonkát megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, a gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is. Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, a petrezselyem- és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort. Megkóstolom, ha kell, utánfűszerezek.
Tálaláskor mélytányérba szedek a levesből, szórok rá sült sonkát és reszelt sajtot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!