A zöldségeket ízlés szerint - inkább nagyobb méretűre -feldaraboljuk. karikázzuk fel.
A húsokat sózzuk, borsozzuk és a rozmaringgal és az összetört fokhagymával fűszerezzük.
A római edény alját -a rövid áztatást követően - kibéleljük bacon szalonnával, majd a póréhagyma és a zöldségek felét rárakjuk. Erre ráhalmozzuk a fűszerezett csirkedarabok felét, majd újra egy réteg zöldség és egy réteg hús következik. A tetejére baconszalonnát teszünk elfedve a húsokat. Végül felöntjük a borral, meglocsoljuk olívaolajjal és a római tál tetejével lefedjük.
Hideg sütőbe toljuk és kb. 200 fokon 40 percig, majd a fedőt levéve további 10-15 percig sütjük.
Azért ajánlanám télre ezt a finom egytálételt, mert az ízek igazán összeérnek a végén a téli időszakban hiányzó vitaminok a sok zöldségben benne vannak.. Akár egy friss bagett kenyérrel vagy főtt jázmin rizzsel igazi díjnyertes fogás! - Anthony70
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!