Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-zöldfűszeres zöldségkrémleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A durvára vágott zöldségeket, az almát és a fokhagymát jó alaposan lepírítom az olajon. Pirulás közben belehajítom a diót is, hagy vegyüljenek az ízek. Belelöttyintem a lehetőleg száraz fehérbort, és ha elforrta magát, belezúdítom a durvára aprított snidling, petrezselyem és citromfűlevél keverékét. Só, bors ízlés szerint, más nem kell...

Ha jól összepirult a társaság, felöntöm vízzel, és első forrásig hagyom főni. Ne hagyjuk, hogy az ízek kifőjenek, jöhet inkább a tejföl és a botmixer.

Jó alaposan mixeljük össze, majd forrón tálaljuk pirított zsemlekockával, sajtos croutonnal vagy levesgyönggyel...

Megjegyzés

Télből a tavaszba...
- ApaAbole

Ezek is érdekelhetnek

Friss