Elkészítés: A durvára vágott zöldségeket, az almát és a fokhagymát jó alaposan lepírítom az olajon. Pirulás közben belehajítom a diót is, hagy vegyüljenek az ízek. Belelöttyintem a lehetőleg száraz fehérbort, és ha elforrta magát, belezúdítom a durvára aprított snidling, petrezselyem és citromfűlevél keverékét. Só, bors ízlés szerint, más nem kell...
Ha jól összepirult a társaság, felöntöm vízzel, és első forrásig hagyom főni. Ne hagyjuk, hogy az ízek kifőjenek, jöhet inkább a tejföl és a botmixer.
Jó alaposan mixeljük össze, majd forrón tálaljuk pirított zsemlekockával, sajtos croutonnal vagy levesgyönggyel...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre