Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros zöldborsókrémleves

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A citromfűteát leöntjük 3 dl lobogó forró vízzel, és állni hagyjuk 6 percig. Közben a megtisztított salottát apróra kockázzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk, és a leveleket lecsipkedjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.
  2. Egy fazékban felhevítjük a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymakockát. Felöntjük a borral, a teával és az alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót és a babérlevelet, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 5 percig. Ezután a babérlevelet eltávolítjuk, és kiveszünk 2 ek borsót. Az aprított zöldfűszereket a levesbe forgatjuk. Botmixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk és a fazékba visszatéve belekeverjük a tejszínt. Végül a levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A félretett 2 ek borsóval és zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.
A citromfűteát elhagyhatod, de ekkor 5 dl alaplével készítsd a levest. Könnyű ebéd lehet, ha pirítóssal kínálod. Húsvét előtt – zöldcsütörtökön – böjtös ételnek is kiváló.

Ezek is érdekelhetnek

Friss