Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros zellerkrémleves pirított mogyoróval

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom.

Egy lábasban olajon a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem. Kb. 25 perc elteltével öntök bele fözőtejszínt és bort. Felrottyantom, majd elzárom.

Közben megpucolok néhány amerikai mogyorót, a magokat kettészedem, megpirítom serpenyőben kevés cukor hozzáadásával. A sajtot lereszelem, egy szelet zsemlét megpirítok, majd kockára vágok.

Egy keverőedényben botmixerrel összekeverem a levest, újabb fehérboradaggal hígítom.

Tányérba öntöm a levest, középre helyezem a kenyérkockákat, rászórom a sajtot, locsolok rá olívaolajat, s rászórom a mogyorót.

Ezek is érdekelhetnek

Friss