Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros vaddisznótokány, csomboros túrógombóccal

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaddisznótokányhoz a húst feldaraboljuk. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és a lisztet és tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymaszeleteket, majd hozzákeverjük a paradicsompürét is. Alacsony hőfokon tovább pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Fűszerezzük és puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, de már ne használjunk bort, csak húsalaplevet vagy ha az nincs, vizet.
  2. A túrógombóc elkészítéséhez minden alapanyagot elkeverünk és egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Ezzel érjük el, hogy a gombócunk laza szerkezetű legyen, hiszen nagyon kevés darát használunk fel, viszont több idő kell, hogy összeálljon.
  3. A csombort csak a főzés előtt keverjük a masszához. Közvetlenül tálalás előtt főzzük ki, lassan gyöngyöző, de forrásban lévő vízben néhány perc alatt. A nagyobb serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a frissen kifőzött gombócokat óvatosan beleforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Egy egészben, szőrében érlelt vaddisznót lehártyázni és feldarabolni jó móka, ha jó a társaság. S a jó társaságban gyorsan telik az idő, gyorsan jönnek az ötletek. Így kerültünk el a köret kérdéshez, s jutottunk oda, hogy csomboros túrógombóccal vadítsuk meg szeretett vaddisznónk fehérboros tokányát. Fehérbornak viszont mi mást választhattunk volna, mint a szekszárdiak olaszrizlingjét, hiszen mégis csak ott terem a szomszédban. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss