Elkészítés: A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, a húst bedörzsöljük vele. Egy dobozban - olajjal meglocsolva - egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.
Másnap sütőedénybe helyezzük a combot, a darabolt vöröshagymát köré helyezzük, a bort aláöntjük, és fóliával lefedve előmelegített 190 fokos sütőben pároljuk kb. 2 órát.
Ha puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és a combot pirosra pirítjuk. Pirítás közben saját szaftjával kb.5 percenként meglocsolgatjuk.
A combot kiemeljük, fóliával letakarjuk, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.
Esetemben vajban párolt vegyes zöldség volt a körete, de választhatunk ízlés szerint mást is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre