Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-tejszínes gombakrémleves II.

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: Egy gombát felszeletelek, a többit a hagymákkal együtt durván aprítom. Egy fazékban kevés olajon felolvasztom a vajat, ráteszem a hagymát, majd a gombát. Fűszerezem. 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kiveszem, a többit felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát.

15 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejszínt. Egy botmixerrel pépesítem a levest. Beleszórom a lisztet, belevágom a chilit, jól elkeverem, összeforralom.

Közben elkészítem a pirítóst, a kenyeret meglocsolom olívaolajjal, sajtot reszelek rá.

A levest tányérokba merem, szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet rakok rá, és a sajtot pirítóssal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss