hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-tejszínes-csirkés tészta

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának.

A vaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre. A maradék vajon párold meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.

Öntsd fel a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Add hozzá a tejszínt és a csirkemellet, forrald össze, végül szórd meg a petrezselyemmel.

A tésztát szűrd le, majd forgasd össze a csirkés szósszal, ha szükséges, a tészta főzővizéből merhetsz hozzá egy keveset lazításként.

Parmezánnal meghintve tálald.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük az olasz konyhát, hetente 2 alkalommal készítek más-más ételkülönlegességet. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss