Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros Szent Jakab kagyló

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 12 db friss Szent Jakab kagyló (fésűkagyló)
  • 2 db sonkahagyma (salotta)
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt (enyhén púpozva)
  • 2 dl száraz fehérbor (pl. rizling)
  • 2 dl habtejszín vagy zsíros főzőtejszín
  • 1 kis csokor turbolya vagy petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  1. A kagylóhéjakat szétnyitjuk, és kiszedjük a húst, valamint a korallszínű ikrát. A húst megmossuk, majd papírtörlőn alaposan lecsepegtetjük. (Az ikrát nem muszáj felhasználni.)
  2. A sütőt előmelegítjük 225 fokra. Közben a hagymát apróra kockázzuk, és a megolvasztott vajon megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felengedjük a borral és a tejszínnel. Kevergetve felforraljuk, és 3-4 percig főzzük.
  3. A turbolyát finomra aprítjuk, és a tejszínes szószba forgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A kimosott mélyebb kagylóhéjakat szárazra töröljük, és egy tepsibe helyezzük. Elosztjuk bennük a kagylóhúst és tetszés szerint a megmosott, lecsepegtetett ikrát is, majd meglocsoljuk a szósszal, és 10-12 percre az előmelegített sütőbe toljuk. Bagettel vagy fehér kenyérrel kínáljuk.  


Ezek is érdekelhetnek

Friss