A kagylóhéjakat szétnyitjuk, és kiszedjük a húst, valamint a korallszínű ikrát. A húst megmossuk, majd papírtörlőn alaposan lecsepegtetjük. (Az ikrát nem muszáj felhasználni.)
A sütőt előmelegítjük 225 fokra. Közben a hagymát apróra kockázzuk, és a megolvasztott vajon megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felengedjük a borral és a tejszínnel. Kevergetve felforraljuk, és 3-4 percig főzzük.
A turbolyát finomra aprítjuk, és a tejszínes szószba forgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A kimosott mélyebb kagylóhéjakat szárazra töröljük, és egy tepsibe helyezzük. Elosztjuk bennük a kagylóhúst és tetszés szerint a megmosott, lecsepegtetett ikrát is, majd meglocsoljuk a szósszal, és 10-12 percre az előmelegített sütőbe toljuk. Bagettel vagy fehér kenyérrel kínáljuk.