Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros sütőtökkrémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

1.

Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megdinszteljük rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a bort, és nagy lángon néhány percig forraljuk. Beleforgatjuk a megtisztított, kimagozott, felkockázott tököt, felöntjük az alaplével és ugyanannyi vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 40-45 percig főzzük, vagy amíg a tök megpuhul.

2.

Lehúzzuk a tűzről a levest, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ismét megsózzuk, megborsozzuk.

3.

Összekeverjük a felhevített olívaolajat és a pirospaprikát. Ezzel meglocsolva, továbbá egy kevés szezám- és lenmaggal megszórva tálaljuk a levest.

MÉG TÖBB ISTENI LEVES RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss