Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megdinszteljük rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a bort, és nagy lángon néhány percig forraljuk. Beleforgatjuk a megtisztított, kimagozott, felkockázott tököt, felöntjük az alaplével és ugyanannyi vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 40-45 percig főzzük, vagy amíg a tök megpuhul.
Lehúzzuk a tűzről a levest, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ismét megsózzuk, megborsozzuk.
Összekeverjük a felhevített olívaolajat és a pirospaprikát. Ezzel meglocsolva, továbbá egy kevés szezám- és lenmaggal megszórva tálaljuk a levest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre