Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros sült csirkemáj rizottóval

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A rizst előző este beáztattam.
  2. Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, belemorzsoltam a leveskockát, és feltettem főni.
  3. A májat alaposan megmostam többszöri vízcserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, és szétválasztottam őket.
  4. Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem.
  5. Egy serpenyőben kevés olívaolajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát. Borsoztam, végül hozzáadtam a májat.
  6. A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehérbort. Kevertem bele vajat.
  7. Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, és szórtam rá pirospaprikát.

Megjegyzés

Finomabb, ha víz helyett húsleves alaplét használunk. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek