Elkészítés: A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.
Egy edényben olajon pirítom a hagymákat, a bacont és a sonkát, fűszerezem. A baconból és a sonkából egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leveskockákat. A salátaleveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm. Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszínt. A végén öntök bele bort és tejfölt.
Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconból és sonkából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre