Elkészítés: A krumplit héjában félig megfőzöm.
Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a pórét és az újhagymát karikára vágom, a medvehagyma leveleket szeletelem. A sajtot kockára vágom.
Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főzőtejszínt meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy, hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantok rajta.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre