hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros nyúlgerinc színes zöldségekkel

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db 1,5-2 kg-os nyúl gerince
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl csirkehúsleves
  • babérlevél
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors
  • A zöldségkörethez:
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • cukkini
  • újhagyma
  • koktélparadicsom
  • kaliforniai paprika
  • 1 citrom

Elkészítés

Elkészítés: A konyhakéssz nyúlgerincet sózom, borsozom, kb. fél órát pihentetem. Bekenem olívaolajjal, majd 4 evőkanál felhevített olajon mindegyik oldalát megpirítom.

A húst átteszem a pecsenyesütő tálba, ráöntöm a bort, a húslevest, hozzáadom a rozmaringot és a bazsalikomot, majd kb. 50 percig 200 fokon sütöm a sütőben.

Közben egy másik serpenyőben a felaprított zöldségféléket forró olajon átforgatom hozzáadva a citromlét, majd kevés húslevet aláöntve nem túl puhára párolom.

A kész nyúlgerincet kisebb darabokra vágom, és a tál
közepére teszem, majd a zöldségfélékkel körítem.

Megjegyzés

Természetesen az egész nyulat is elkészíthetjük ily módon, de a combokat ki is ránthatjuk.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss