Az új káposztát sós forró vízben forgatva leveleire szedjük, és negyedekre vágjuk.
A darált húst a fűszerekkel a tojással és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott gerslit.
Egy lábas aljába helyezzük a fehérboros káposzta felét, melyre rákarikázunk egy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, és rádobunk két babérlevelet.
A húst a káposztalevelekbe tekerjük, majd a lábasba helyezzük.
Amikor már minden töltött káposzta a lábasban van ráhelyezzük a fehérboros káposzta másik felét, rákarikázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk 2-3 babérlevelet és addig főzzük amíg a hús, a gersli és a káposzta is megpuhul.
A receptet és a fotókat Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre