Elkészítés: A körtéket meghámozom, a magházukat kivágom, felkockázom. Egy főzőedényben felteszem főni, annyi vizet adok hozzá, amennyi ellepi. Beledobom a szegfűszeget és a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga).
Mikor a gyümölcs puhára főtt, hagyom picit hűlni, és botmixszerrel pépesítem. Hozzáadom a bort és a tejszínt, ha kell, ismét ízesítem, összeforralom.
Közben nekilátok a túrós galuskáknak. A hozzávalókat egy tálban összegyúrom, fél órára hűtőbe teszem. Az idő elteltével kézzel kis gombócokat formálok belőle, és lobogó sós vízben addig főzöm, míg feljön a tetejére, ekkor szűrőkanállal kiszedem, lecsepegtetem.
Kedvem szerint melegen tálalom a levest a frissen kifőtt túrós galuskámmal, ezt inkább a borús, hidegebb napokon teszem, de amikor vidám, napsütötte, szép idő van, mind a levest, mind a betétjét hagyom kihűlni, és úgy tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre