Elkészítés: A feldarabolt kacsahúst egy kukta vagy egy gyorsfőző edény aljára tesszük, majd megszórjuk ételízesítővel, ráhalmozzuk a karikára szeletelt vöröshagymát, ízesítjük borssal, köménnyel és babérlevéllel.
A megtisztított burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, ezt is beletesszük az edénybe - ez lesz a következő réteg , és sóval, szerecsendióval ízesítjük, végül ráöntjük a bort.
Ha kuktában készítjük, akkor a szuszogástól számított 20 percig főzzük és elzárjuk alatta a gázt, ha pedig főzőedényben, akkor 10-15 percig főzzük.
Ha kissé kihűlt, a burgonyát a tepsi szélére halmozzuk, a húst bőrével felfelé a közepére, és ráöntjük a fűszeres levet. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a hús bőre hólyagosodni kezd, mert addigra a sok levét is elfővi és szaftos, sűrű lé marad alatta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre