Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros garnélaleves

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.

2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert. Jól lepirítjuk, ha a páncél kipirosodott, akkor felöntjük fehérborral, és visszaforraljuk a felére, hozzáadjuk a sáfrányt, a mustármagot és a koriandermagot.

3. 3 dl vízzel leforrázzuk a garnélákat, majd ezzel a lével felöntjük a levest, és 15-20 percet főzzük.

4. Páncélostul, zöldségestül leturmixoljuk, majd átszűrjük (nem baj, ha egy picit darabos). Hozzáöntjük a tejszínt, még egyet forralunk rajta, ha kell, keményítővel besűrítjük.

5. Tálkákba rakjuk, és a tetejére fejenként 3-4 darab garnélát teszünk. Sáfrányos szeklicével és tejföllel dekorálhatjuk

Elkészítés: 30 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss