Elkészítés: A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő tolltövektől megtisztítom. Kettévágom. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.
Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chilit egészben hagyom.
2 óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Közben kifőzöm a tésztát.
Amikor kész aleves, beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőntartáson hagyom.
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem chilivel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre